Ny ägare och vd för Lessebo handpappersbruk

Lessebo handpappersbruk utsågs 2016 till Årets industriminne. Under hösten 206 fick bolaget nya ägare och ny verksamhetsledare. Ägandet har tagits över av familjebolaget Dannero Konsult AB och i slutet av november 2016 tog Patricia Finetto Graça över vd-posten även i Lessebo handpappersbruk. Hon ersatte då Louise Thörsman som lämnar verksamheten, men säger att hon kvarstår som support för de nya ägarna. 

Finetto Graça kommer närmast från Ernst & Young Global Ltd (EY) där hon varit baserad i London som senior manager och arbetat som konsult inom finansiella tjänster. EY är ett stort internationellt företag inom revision, redovisning, skatt, transaktioner och rådgivning. 

I ett brev till handpappersbrukets kunder skriver Finetto Graça att hon ”med starkt engagemang för Lessebo handpappersbruks arv och den hantverkstradition som ligger bakom de handgjorda pappersprodukterna ... vill använda sina affärsmässiga kunskaper och sitt nätverk i en kreativ och skapade miljö, inte minst inför handpappersbrukets 300-årsjubileum år 2019.” Som ett mål nämner Finetto Graça speciellt en expansion nya marknader och Europa och USA.